Hvem er jeg egentlig?

Hende der træneren, der snakker om kemokrøller, delte mavemuskler og bækkenbunden… Hvem er hun egentlig?

Hej! Jeg hedder Birgitte, bliver 29 år liiige om lidt, har en datter på knap 3 år og en mand, som jeg driver virksomhed sammen med.

Starten på træningskarrieren

For 6 år siden syntes min kæreste, Casper, (nu ægtemand) og jeg at der var et stort hul på markedet for fitness i Århus. Trods til for at jeg var under uddannelse og Casper arbejdede i en virkarstilling, gik vi i banken med vores surt optjente opsparing med ideen om at åbne et træningscenter. Ikke sådan et Fitness World 2, men et lille center med kvalitetsudstyr, dygtige PT’ere og en receptionist, der kunne huske dit navn. Lad os bare sige, at det var ikke helt lige til, og banken synes bestemt ikke, at det var den bedste idé…. Men ikke desto mindre stod Performance Gym Aarhus klar til åbning 1. april 2012 efter en hæsblæsende periode med alt for mange uforudsete faktorer. Vi arbejdede hver dag – fra tidlig morgen til sen aften, men det føltes ikke som arbejde, for vi havde det jo sjovt. Vi havde ikke en rød reje og kunne ikke betale løn til os selv, men det er lige som om at vi ikke rigtig vidste, hvad det indebar.

I dag er træningscenteret solgt, og vi har Performance Gym PT. Et eksklusivt center for personlig træning, som ligger på Silkeborgvej i Århus. Vi er 8 personlige trænere og 1 fysioterapeut, som har vores hverdag der. Nøgleordene følger os stadig her, som de gjorde da vi startede op i 2012. Kvalitet, viden og stemning. I alt hvad vi gør.

Vores PT-center har været en spirende drøm fra vores spæde start, men vi troede aldrig, at det ville være muligt at drive et center kun med personlig træning. I flere år har vi drømt, planlagt og lagt visioner for det, der i dag står, og er vores dagligdag.

Nu lidt mere om mig

Jeg har aldrig været svært overvægtig, men som barn var jeg ret buttet og havde svært ved at passe almindeligt børnetøj. Da jeg kom op i mine sene teengeår, tog jeg en beslutning om at nok var nok. Jeg gad ikke, at bukserne strammede mere, og gå og suge maven ind. Jeg var en aktiv rytter, men min krop var for svag til at jeg kunne gøre alle de ting, som jeg gerne ville. Jeg begyndte at læse om kost og styrketræning, og begyndte at træne i det lille, lokale fitnesscenter.

Min interesse for styrketræning steg, og jeg blev stærkere og sundere. Casper mødte jeg igennem træningsmiljøet, og min interesse for træning blev kun forstærket i vores nye fælles liv sammen. Hestene blev desværre lagt på hylden, da der ikke var tid (og penge) til det hele med uddannelse og arbejde. Jeg satser dog stærkt på, at dén hobby skal findes frem igen engang.

I dag er Casper og jeg gift, arbejder sammen og har vores datter Sofie sammen. I foråret købte vi vores andet hus sammen i Åbyhøj for at komme tættere på arbejdet og have mere familietid sammen. Indtil da boede vi i Mårslet uden for Århus, og brugte alt for meget tid i myldretrafikken. I skrivende stund bor vi midlertidigt i flytterod i en lejlighed, og skal snart flytte ind i det nye hus – og vi glæder os til at få permanente boligforhold!

Jeg viser sjældent vores datter frem på sociale medier, og det er et meget bevidst valg. Jeg elsker hende overalt på jorden, og viste hende gerne frem til alle og enhver, men jeg er ikke sikker på, at hun synes det er fedt at finde billeder af hende selv om 15 år på hendes mors arbejdsrelaterede sociale medier.

Graviditets og efterfødselstræning

Under min egen graviditet fandt jeg ud af hvor mange misforståelser, der er omkring træning under graviditet – hvor svært det var at finde ud af, hvad man måtte og ikke måtte. Min interesse blev vakt for den her specielle periode i ens kvindes liv, og jeg fandt hurtigt ud af, hvor dybt et emne det er. For en graviditet er kun for en periode, men der sker permanente ændringer på kroppen. Og hvad gør man så? Hele kapitlet omkring efterfødselstræning finder jeg vanvittigt spændende, og jeg bliver på daglig basis fascineret over, hvad en kvindekrop kan, og hvor mange forskellige stadier en kvinde kommer igennem i sit liv.

Alle kvinder er forskellige, og jeg elsker mit job, hvor jeg kan få lov at lære kvinder, hvad der virker lige præcis for deres krop – uanset om de lige har født, eller om de kommer flere år efter, for at komme af med de “gamle” graviditetskilo.

Dette var et lille indblik i hvem jeg er – jeg håber det har vakt jeres interesse omkring mit arbejde og hvad vi laver hver dag i Performance Gym PT.