De fleste nye mødre er meget ivrige for at få deres “gamle” krop tilbage efter deres fødsel, og bliver inspireret af kendisser der kommer i form efter fødsel med rekordfart. De har haft en træner ved deres side 24/7. Den mulighed har de færreste.

Træning efter fødsel

Lad mig starte med at sige – du får ikke din gamle krop tilbage. Og det skal du heller ikke. Du har en ny krop efter du har født. Din krop har været igennem en fantastisk forvandling gennem 9 måneder, og det har været en hormonel rutschetur uden lige. For ikke at tage om fødslen. Det er ikke for at være negativ, og sige at du aldrig kommer i form igen. Du har en ny krop nu, en ny krop der har båret et barn og været presset på alle leder og kanter, og nu ser væsentlig anderledes ud nu, end da du blev gravid.

3 Typiske fejl efter fødsel

Vær taknemmelig for din krop. Den har båret et barn. Det er et mirakel. Efter din fødsel skal du være god ved den, nære den og styrke den. Ikke straffe den i form, overtræne og sulte dig selv. Så lad mig belyse 3 fejl, mange begår, når de starter med at træne igen efter deres fødsel.

1. Du styrker ikke din bækkenbund

De fleste kvinder tager ikke deres knibe -og bækkenøvelser alvorligt. Hvis din bækkenbund ikke er stærk nok, når du begynder at løbe, hoppe rundt eller squatte risikerer du at få våde bukser under din træning. Det er ikke for sjov, at inkontinens er et udbredt fænomen blandt nye mødre og desværre ikke bliver talt åbent om. Bækkenbunden skal være stærk nok til at du kan holde på vandet, når du hopper, løber, nyser eller squatter i bund.

Udover det åbenlyse med våde bukser, kan du også risikere at få bækken- og lændesmerter og en lang række skader, hvis ikke du har gjort dit grundarbejde godt nok.

Begynd allerede på dit bækkenbundsarbejde første dag efter din fødsel, start med simple knibeøvelser og byg op derfra. Én ting er at lære at spænde op i bækkenbunden, men du skal også lære at slappe af i den igen. Jeg har mødt alt for mange, som har spænt, spændt spændt – og deraf ender med en alt for spændt bækkenbund og som står med samme udfordring, som de der slet ikke har trænet den. En spændt muskel kan nemlig ikke trænes så godt, og derfor kan du også have svært ved at holde på vandet.

Skærmbillede 2015-10-19 kl. 08.49.33

2. Du glemmer din mave

Her snakker vi ikke mavebøjninger! Du skal have styrket din kernemuskulatur, efter at den har været strukket maksimalt ud. Derfor skal du have lært at aktivere den igen, så du kan begynde at styrke den.

Hvis du begynder at lave mavebøjninger, og tror at det får din sixpack frem, er du helt gal på den. Tværtimod gør det langt mere skade end gavn. Bindevævet imellem dine mavemuskler er som en slap elastik efter din graviditet, og hvis du laver mavebøjninger, får du den ikke til at trække sig sammen igen. Hvis dine mavemuskler er separerede (rectus diastase), får du dem ikke til at trække sig sammen igen, hvis du træner dem forkert.

Her er din holdning helt afgørende. Hvis du falder sammen, skubber numsen tilbage, står ud på hoften, bliver dine mavemuskler hele tiden strukket ud og så har de ikke de optimale forhold at trække sig sammen igen. Prøv du at spænde op i din biceps, når din arm er strukket… Det er svært ikke?

Efterfødselstræning

3. Du træner for hårdt (!)

Ja, tænk sig at man kan træne for hårdt. Men når man er ny mor, så sover man (ofte) ikke så godt og restiturer ikke så godt fra træning. De fleste har også godt gang i kroppens stresshormoner ved at skulle sørge for et lille barn.

Derfor er det ikke hensigtsmæssigt at træne en hård omgang styrketræning efterfulgt af HIIT (intervaltræning), hvis du kun har sovet 2 timer om natten (ja, det sker!). Hvis du gang på gang presser kroppen mere end, hvad den kan restituere sig fra, udmatter du din krop – og det får du ikke nogen træningsresultater ud af.

Så må hvor meget skal du træne? Træn 35-40 minutters styrketræning – hvis du har sovet godt og har energi, kan du sagtens fyre den af med f.eks noget HIIT. Hvis du har sovet helt af H til, og den lille har været oppe hele natten, så bør du blive hjemme fra fitness centeret den dag og max gå en tur med barnevognen. Lyt til din krop. Det vil den belønne dig for.

De fleste kender ikke til det – og kommer aldrig til det. Men for de få, der smider på den gode side af 30kg, kan dette opstå. Former fat girl syndrome. For mændene, former fat boy syndrome.

Det er et udtryk, som beskriver den psykiske tilstand hos nogle der har smidt ekstremt mange kilo. Kroppen er normalvægtig, men hun føler sig stadig som den tykke pige. Usikkerheden, lavt selvværd, ekstrem fokus på mad og konstant slankekur, er få ting, der kan præge hverdagen, hvis ikke hovedet følger med i processen under et vægttab. Jeg har desværre hørt om få tilfælde, der ender ud i spiseforstyrrelser og depressioner.

shutterstock_126763280

For mange almindelige vægttabsklienter, kan de føle en smule af FFGS. De ser ikke deres nye, slanke krop i spejlbilledet, derimod ser de en krop, der stadig mangler at smide 5 kg og gerne vil forblive på “slankekur”. De kan have svært ved at vælge tøj, da de ikke er trygge ved at vise talje og ofte vælger stort, poset tøj for at gemme sig. De opfatter stadig sig selv som den tykke pige, og kan hænge fast i et gammelt mønster. Det er en helt naturlig ting, men det er meget vigtigt at det ikke stadfæster sig.

Det er derfor vigtigt, at man ser vægttab som en proces. Det er ikke et her og nu fix. Hovedet skal følge med i processen, og det er vigtigt at få planlagt hele forløbet fra start. Slutmålet hedder måske -20 kg, men det skal deles op i delmål. Hvert delmål skal fejres, og det hårde arbejde skal anerkendes. Derudover skal man huske at se tilbage, til der hvor man startede, og ikke kun se frem. Det er en hjælp til psykisk at være til stede i processen, anerkende hvor man er, og hvor man kom fra.

Det er vigtigt, at huske på, at din personlige træner er ikke en psykolog. Din træner er der primært for at hjælpe dig med den fysiske forandring, og kan være behjælpelig med værktøjer til at gå igennem den mentale proces.

Her er 3 råd til at komme igennem vægttab på en sund måde:

 • Sæt dig et slutmål – beslut dig for hvornår du vil være tilfreds, og hold ved selvom det kan være fristende at presse sig selv længere ned i vægt, når man får blod på tanden.
 • Sæt delmål undervejs. Beløn dig selv hver gang, du når et mål og husk at se tilbage på der, hvor du startede. De fleste bliver alt for fokusere på, hvor de skal hen og ser ikke tilbage, hvor de kom fra.
 • Skriv alle mål og tanker ned. Nedskrevne ord forpligter langt mere end de, du har i hovedet.

I Performance Gym Aarhus anbefaler vi altid længere forløb, når det gælder større vægttab. Vi tror ikke på kvickfix, og ser på vægttabet som en længere proces end bare at smide kg – psyken skal følge med, og vi vil altid hjælpe klienter videre til at komme ind i en rytme med stabil vægt og sunde vaner.

 

Jo mere fokus du har under din træning – desto bedre resultater vil du få. Men hvordan lægger du arbejde, børn, hverdagsproblemer bag dig og holder fokus under din træning?

Det øjeblik du forlader arbejde, skole mm., og tager til træningscenteret bør du lægge fokus på, hvad der skal ske nu.

_MG_9438

 1. Arbejdsopgaver, lektier, ting du skal huske – skriv det ned, før du tager til træning. Ellers spekulerer du under hele din træning på de ting, du skal huske bagefter.
 2. Læg din telefon væk – der er ikke noget, der er så vigtigt, at det ikke kan vente til bagefter
 3. Skub bekymringer og tanker i baghovedet. Hav fokus på hvor du er. Bestem dig for at du kan og vil give dig 100%, der hvor du er.

God træning!

Jeg har ikke blogget i…. Jeg ved ikke hvor længe. Meget længe. Som de fleste nok ved, blev jeg mor til Sofie i september sidste år, og tiden er fløjet ubarmhjertigt hurtigt afsted! Siden jeg er startet på arbejde igen, er tiden gået endnu hurtigere, og før jeg fik set mig om, havde jeg ikke en lille baby mere, men en fræk, lille pige med en kæmpe personlighed.

Det der med at få hverdagen til at gå op og få indfriet alle sine første-gangsmor ambitioner, dét er lidt af en udfordring.

 • Sund kost – går ok når jeg husker at spise (hvem havde troet jeg kunne glemme at spise?!)
 • Træning – fremragende i betragtning af at en gennemsnitsnat indebærer 5-6 timers søvn, gerne afbrudt et par gange.
 • Sundt barn der spiser efter bogen – tja….. Grøntsager er ikke det, der bliver spist mest af, men vi arbejder på sagen. Eller jeg gør. Sofie kaster bare maden på gulvet. Og væggen. Og overalt.

Jeg har dog gjort mig nogle gode erfaringer med træning og kost, som jeg vil dele med alle jer (især jer på barsel), der kæmper en kamp med et lille barn og få den sunde livsstil til at gå op.

Skærmbillede 2015-10-19 kl. 08.49.33

Søvn
Søvn er første prioritet over alt. Hvis du ikke har sovet om natten (og det sker oftere end man skulle tro med små børn), så springer du træningen over eller rykker den til en anden dag. Din krop arbejder mere end på overarbejde, hvis du ikke har sovet, og din krop kan derfor ikke håndtere det ekstra stress fra en hård styrketræning oveni. Tag en lur og gå en tur med den lille i barnevognen i stedet for.

Kost
Kosten er anden prioritet Du styrer selv 100%, hvad du putter i munden. Og det gør du. Der er aldrig nogen, der er blevet overfaldet af et stykke kage.
Selvom du ikke har sovet, så kan du sørge for, at din krop får noget godt brændstof at køre på. Godt med protein, grønt, fedt og kulhydrat. Gør det let for dig selv, og lad være med at skulle gøre det store ud af maden. Rester fra aftensmaden, et par gulerodsstænger og en håndfuld nødder kan altså gå lang vej. Hvis køleskabet altid er fyldt med “nemme” løsninger og sund mad, så gør du livet meget lettere for dig selv. Skru ned for ambitionerne om at det skal være Instagram-værdigt mad hver gang.

Skærmbillede 2015-10-19 kl. 08.49.56

Træning
Hvis du HAR sovet, og du HAR spist fornuftigt, så kører træningen også. Og så får du det udbytte af den, som du skal. 30 min træning mens den lille sover, er bedre end ingen træning.
Sørg for at inddrage store basisøvelser, der træner flere muskelgrupper på én gang. (Her forudsætter jeg at din bækkenbund er ok, ellers er det en helt anden sag) Du kan komme langt med en TRX Suspension trainer og et par kettlebells derhjemme, og endnu bedre hvis du har mulighed for at styrketræne i et træningscenter. Der har du alle muligheder for at træne tungt og effektivt, så du kan blive stærkere og hæve din efterforbrænding, så din krop kan blive strammet op igen efter din fødsel.

Fortæl om dig selv. Hvorfor opsøgte du hjælp i performance gym / Birgitte?

Jeg er 23 og læser til socialrådgiver. Jeg har lidt af kronisk migræne siden januar 2011 og igennem de sidste par år, er vægten samtidigt ligeså stille sneget sig op på næsten 80 kg. Jeg var endt i en ond cirkel. Det eneste der egentlig hjalp på kvalmen under migræneanfaldene var lakridser, samtlige forebyggende medicinpræparater påvirkede min sultfornemmelse, neurologer og læger kunne ikke give mig en prognose bedre end: ”Du skal være rigtig heldig, hvis antallet af migræneanfald falder med bare 25%”, for godt to år siden fik jeg endda at vide af hovedpineklinikken i Århus, at jeg nok bare skulle lære at leve med det. Jeg fik migræne af at stå på rulleskøjter op ad selv de mindste bakker, cykling op ad bakker og i det hele taget mange forskellige motionsformer. Jo højere intensitet, desto værre blev migrænen. Samtidigt kunne jeg ikke finde overskuddet til at stå og kokkerere i et fælles køkken, samtidigt med følelsen af, at en lille mand stod og hamrede med en hammer inde bag mit øje, hvilket førte til enten ingen mad eller nemt færdiglavet mad. Jeg var sengeliggende mere eller mindre hver tredje dag pga. migrænen, når det så var så skidt at jeg bare lå og rodede rundt i sengen af ren frustration, badet i sved og tårende trillende ned ad kinderne, nåede jeg ofte til det punkt, hvor alting da også bare kunne være lige meget, og det eneste der kunne hjælpe (bildte jeg mig selv ind) var slik.

 

I februar meldte jeg mig ind i et fitness center, og tømte ud af færdigretter osv. i mit køkkenskab, men hver gang migrænen kom, faldt jeg tilbage hvor jeg startede. Jeg kom frem til, at jeg vel manglede et ordentligt spark i røven, for at sige det lige ud, så jeg fik målt min fedtprocent i fitnesscentret på en vægt, 36%! Jeg var i chok! Jeg ringede til en kammerat med det samme jeg kom hjem, det hjalp ikke ligefrem, at han fik fortalt mig meget direkte, at jeg godt nok også havde taget meget på. Han foreslog mig at undersøge muligheder med en personlig træner, det kunne jo muligvis også hjælpe på migrænen. Først blev jeg egentlig bare ked af det, men jeg kunne jo godt selv se, at den var gal, både ift. vægten og at min livstil nok ikke ligefrem gavnede migrænen. Det endte altså alligevel med, at jeg fik det spark jeg havde brug for.

 

Jeg fandt hurtigt frem til Birgitte, og jeg læste flere af hendes blogopslag mange gange. Der var især én historie der inspirerede mig, og det var Mille Køpke’s (Fra skadet rygpatient til fitnessatlet), fri for smertestillende efter bare 2 uger ved Birgitte. Jeg kom derfor frem til at, hende Birgitte, hun kan virkelig noget! Desuden har jeg siddet med elektroder i panden dagligt(Cefaly), forsøgt magnet terapi, akupunktur, laser terapi, biofeedback, mindfullness, utallige medicinske forebyggende migrænepræparater osv. – alt uden effekt på migrænen. Jeg kom derfor frem til, at det klart var et forsøg værd med sådan et træningsforløb. Selv hvis der ikke kom en bedring med migrænen, så ville jeg jo stadig opnå noget med vægt og kost, det kunne således umuligt gøre noget værre, end det allerede var.

 

Jeg skrev til Birgitte den 28 marts, og fortalte lidt om min situation, allerede dér kunne jeg slet ikke vente med at komme i gang! Vi aftalte et møde den 28 maj, hvor Birgitte kunne fortælle mig at min fedtprocent altså ikke lå på de 36%, som vægten havde vist, men 29% – dog, stadig slemt nok! Desuden havde hun ift. min migræne sat nogle tider af til ART behandling hos Thomas Dybdahl for mine spændinger, hvilket jeg virkelig har haft stor gavn af! Hele vejen igennem forløbet var Birgitte i det hele taget meget opmærksom på min migræne og påpasselig med at træningsøvelser ikke triggede et anfald.

Skærmbillede 2014-08-05 kl. 13.21.50

Hvordan har det været at ændre kost og træning?

Jeg har ingen evner i et køkken, eller det havde jeg ikke, nu er de bare meget mangelfulde. Så jeg var godt forberedt på, at kosten ville blive det sværeste. Jeg troede dog, at det jeg ville have sværest ved at undvære ville være sukker, men overraskende nok var det faktisk mælk. Ellers så var det en rigtig god kostplan med mange muligheder, således at det var mad jeg godt kan lide. Desuden fandt jeg hurtigt ud af, at Faxe Kondi Free gør underværker for sukkertrangen!

 

Men det allersværeste igennem hele det her forløb, har klart været det sociale. Det har ikke generet mig at have madpakke med til fødselsdage, men nærmere den manglende accept af dette.

Skærmbillede 2014-08-05 kl. 13.23.46

Har du opnået de resultater du forventede?

Mine mål var:

– minus 10 kg

– en fedtprocent på 18%

– en fladere mave

– forhåbentlig færre migræneanfald

 

Resultatet blev:

– minus 10,9 kg

– fedtprocent på 19,5%

– minus 12 cm om taljen

– jeg har haft 7 migræneanfald siden den 28. juni – hvilket ifølge Hovedpineklinikken

i Århus slet ikke lå indenfor en realistisk prognose.

 

Så ja, jeg har i den grad nået mine mål, og jeg har ligeledes også sat mig nogle nye.

Skærmbillede 2014-08-05 kl. 13.27.48

Har du oplevet andre resultater end de træningsrelaterede?

Udover den massive forbedring ift. migrænen og et medicinforbrug der er mere end halveret, kan jeg stå på rulleskøjter og cykle opad bakker igen. Min søvnkvalitet er blevet bedre. Jeg har fået det meget bedre med mig selv. Jeg har meget mere energi og overskud i løbet af dagen. Desuden er jeg blevet meget bedre til at sige fra, simpelthen fordi det er ‘simpelt’ at sige fra ift. mad uden længere forklaringer, hvilket har hjulpet mig i flere andre situationer. Desuden føler jeg virkelig, at jeg har fået kontrollen tilbage. Jeg er slet ikke længere styret af migrænen i samme grad, så i det hele taget har jeg bare fået det rigtig godt!

Skærmbillede 2014-08-05 kl. 13.31.58Skærmbillede 2014-08-13 kl. 08.22.19

Hvad skal der ske fremover med din kost og træning?

Som tidligere nævnt har jeg sat nye mål, og det er dem kursen går mod nu, dog i et roligere tempo. Det er jo fantastisk, at Birgitte har givet mig en træningsplan, jeg nu har påbegyndt selv, så jeg ikke kommer til at laller rundt i fitnesscentret, uden at vide hvad jeg skal give mig til. Udover at den selvfølgelig skal følges, så er planen at jeg skal cykle frem og tilbage til min kommende praktikplads (20 km tur/retur), og ruten er selvfølgelig testet. Jeg bliver desuden ALDRIG mere en sukkergris igen. Jeg skal forbedre mine køkkenkundskaber, jeg skal have madpakke med, hver dag! Og ikke flere kantine-chokoladeboller til mig!

 

Tilføjelser fra Ida:   

Og lige til sidst:

 

Kære Birgitte

Tusind tak for nogle dejlige succesoplevelser, minus en masse kg, overflødig fedt og ekstra centimeter, og ikke mindst tusind tak for reduktion af medicinforbrug og færre migræneanfald. Uden din hjælp og din evne til at få mig til at føle, at det også er vigtigt for dig, at jeg når mine mål, var det aldrig lykkedes! Det har været et helt fantastisk forløb, både hyggeligt, hårdt, lærerigt og sjovt!

 

Lena har haft forløb med mig, hvor vi har trænet 4 gange om ugen. Hun havde ikke trænet i en del år, så der skulle startes stille og roligt op for at undgå skade og for at bygge en grundform op. Lena gjorde hurtigt fremskridt – og var rigtig god til at presse sig selv under træningen. Det var fantastisk at se hende blomstre op fra træning til træning – fra en stille, usikker pige til en glad og selvsikker pige. 

 

1: Fortæl om dig selv. Hvorfor opsøgte du hjælp i Performance Gym / Birgitte Larsen?

Jeg var fed! Jeg var simpelthen blevet alt alt for stort´. Jeg var ked af det og hadede min krop. Jeg har prøvet så mange forskellige måder at tabe mig på før, men ingenting har givet mig vedvarende resultater. Så for mig var den eneste løsning at finde en træner der kunne hjælpe mig og motivere mig og råbe af mig hvis nødvendigt, for det har jo ikke virket på egen hånd. Og dertil var Birgitte jo perfekt. Efter jeg fandt hende var jeg ikke i tvivl om at det var det jeg ville, og jeg kunne næsten ikke komme i gang hurtigt nok. Det her ville blive starten på mit nye liv!

 

Skærmbillede 2014-06-16 kl. 15.52.15

 

2: Hvordan har det været at ændre kost og træning?

 

Det har været hårdt og svært, specielt i starten. Jeg er jo ikke blevet stor af at spise gulerødder og selleri, så at blive sat på stenalder kost var en stor forandring. Og træningen var noget helt nyt for mig. Jeg brugte muskler jeg ikke vidste jeg havde og jeg var konstant øm, men på den gode måde. Det var rart at mærke at jeg brugte min krop. Og der gik jo ikke lang tid før jeg kunne mærke og se en forandring, og det gav mig motivationen til at blive ved. Det var dejligt at kunne mærke at jeg kunne holde til mere og at jeg jo sagtens kunne klare øvelserne når der kom flere kilo på. Jeg kan åbenbart meget mere end jeg selv tror 🙂

 

Skærmbillede 2014-06-16 kl. 15.50.51

 

3: Har du opnået de resultater du forventede?

Da jeg begyndte vidste jeg ikke hvad mit mål var. Jeg ville bare gerne tabe mig og få lagt grundstenene til en sund og aktiv livsstil. Men selvfølgelig ville jeg gerne nå så langt som overhovedet muligt. Og jeg troede da også et kortøjeblik at mit mål var at komme under 90 kg (hvilket jeg aldrig havde troet var muligt, men gudskelov for at Birgitte troede på det, og mig). Men nu har det ændret sig. Mer’ vil ha mer’! Så jeg er kun halvvejs med mit projekt nu. Jeg har indtil udgangen af året til at ramme de 70kg. Det bliver hrdt men hvorfor stoppe når jeg er så godt i gang, det er jo lige nu jeg har tiden og motivationen til at blive ved.

 

Skærmbillede 2014-06-30 kl. 11.51.43

 

 

4: Har du opnået andre resultater end de træningsrelaterede? (Energi, humør, selvtillid, bedre søvn…)

Helt klart. Udover et imponerende vægttab og muskler er jeg blevet glad igen og har meget mere energi. Jeg hader ikke længere min krop. Vi er nu et makkerpar der arbejder sammen frem for at modarbejde hinanden. Jeg er ikke længere flov over at andre folk kigger på mig, jeg har fået en selvtillid som jeg aldrig har set før. Jeg er stolt af mig selv!

Og nå ja, som en bonus for min kæreste er jeg også holdt op med at snorke, hvilket for ham var det bedste der kunne ske!

5: Hvad skal der ske fremover med din kost & træning?

Jeg fortsætter! Der er ingen grund til at stoppe nu, hvor jeg lige er kommet så godt i gang og jeg er som sagt kun halvvejs. Og jeg skal selvfølgelig tilbage til Performance Gym, for den hjælp jeg har fået indtil videre har været fuldstændig fantastisk og uundværlig 🙂

Jeg havde egentlig troet at lige så snart jeg selv havde ”magten” igen at jeg så ville kaste mig over sukker og alt det andet jeg har opgivet. Men nej! Jeg har ikke lyst til at proppe mig med den slags igen.

Heidi tabte sig igennem forløb med mig cirka 9 kg på vægten, og fik starten på en ny livsstil. Læs med her:

Mød Heidi:


Jeg hedder Heidi, jeg er 24 år og bosat i Horsens.
Jeg kom til Birgitte med drømmen om et vægttab. Gerne et vægttab på 20 kg.
Jeg havde flere gange besluttet mig for, at nu ville jeg ændre livsstil, træne mere og spise sundere.
Det er altid startet fint ud, med en masse cardio og holdtræning i fitnesscenter, men uden den fjerneste anelse om, hvilke øvelser der ville være gode for mig, eller hvordan jeg skulle supplere træningen op med kosten. For slet ikke at tale om, at nærme sig frivægtsområdet. Hvad skulle jeg dog lave der?

Gang på gang, er det gået i vasken og specielt kosten har været svær for mig at holde. Jeg er i besiddelse af alt for mange søde tænder.
Jeg gik og legede med tanken om, hvorvidt en personlig træner ville kunne hjælpe mig, og undersøgte derfor på nettet, hvem der kunne være en mulighed.
Jeg gik væk fra tanken mange gange, da det at skulle dele mine tanker, frustrationer og ikke mindst vægt og mål, var meget grænseoverskridende for mig.
Jeg fortsatte dog min søgen og fandt frem til Birgitte og Performance Gym. Selvom dette ikke var det mest oplagte valg, da der findes flere muligheder for personlig træning tættere på, var hun alligevel den jeg havde den bedste fornemmelse omkring, og efter lidt mailen frem og tilbage var jeg ikke i tvivl. Her ville jeg gerne starte forløb.

Skærmbillede 2014-01-23 kl. 15.28.09

Ændring af kostvaner 


Det har været hårdt og det har været grænseoverskridende. Specielt har det været grænseoverskridende, at stå i et center fyldt med folk, der ser ud som om, de alle har meget mere styr på det de laver, end jeg har. Det har været hårdt at hive mig afsted til centeret hver dag og ændre på den hverdag jeg allerede var i, samtidig med, det har været hårdt at ignorere alle de søde tænder.
Når det er sagt, har det også været vildt fedt! Fedt, at stå i centeret, med alle de folk der har styr på det, og høre dem sige ”hvor er du sej” og se sin egen udvikling. Opleve hvordan vægtene bliver tungere og hvordan jeg selv bliver bedre og mere udholden.
Jeg synes, det er en dejlig følelse, når jeg er ude og handle ind, og ikke længere skal tænke så meget over, hvilke råvarer der burde lande i min kurv, eller hvordan jeg nu skal få dem sat sammen til en menu, når jeg kommer hjem. Ændringen i min kost har specielt givet mig mere lyst til at lave mad og eksperimentere i køkkenet, og dermed også spise sundere og med god samvittighed.
 

Skærmbillede 2014-01-23 kl. 15.31.48

Forløbet og hendes resultater 


Personligt har jeg en følelse af, at jeg kunne have arbejdet hårdere, eller lige givet mig, bare lidt mere. Det er en følelse, jeg nok aldrig kommer helt af med. Mine forventninger omkring Birgitte og hele forløbet, er dog nået til fulde. Jeg har fået en kostplan jeg kan overskue, er blevet presset til jeg ikke kunne mere og har kunnet stille alle de dumme spørgsmål jeg måtte have. Mest af alt, har jeg fået det spark og den motivation jeg manglede, inden jeg startede på forløbet.
Og så er følelsen af at stå i et prøverum i en tøjbutik og høre ekspedienten sige ”Skal jeg ikke lige finde den i en størrelse mindre?” en helt ubeskrivelig følelse. Jeg levede højt på den sætning meget længe!

Skærmbillede 2014-01-23 kl. 15.33.56

Fysiske og psykiske ændringer


Forløbet har i den grad påvirket min selvtillid, både omkring træning, men også generelt. Jeg er blevet glad for mig selv og mere loose omkring hverdagen. ”Det skal nok gå, der er jo ikke nogen der er døde”.
Hermed kommer også bedre humør og mere energi i det daglige.
Jeg kan mærke en markant ændring omkring mig selv om min person. Jeg er stadig lige stesset og panikslagen over at skulle nå alle de ting jeg gerne vil, men mine prioriteter er anderledes og det er som om, der er kommet lidt flere timer i mit døgn. I hvert fald flere aktive timer.
Jeg vil gerne nå at arbejde de sædvanlige 50+ timer, følge mit studie, se mine familie og venner, som altid. Men jeg vil også gerne nå at svede igennem i centeret og forberede en ordentlig kost til den kommende dag. Det er nyt og det er det bedste af det hele!

Skærmbillede 2014-01-09 kl. 13.33.08

Fremtid


Jeg skal, som sagt så mange gange før, ændre min livsstil. Jeg er i gang, og til forskel fra tidligere, holder jeg den denne gang.
Jeg har involveret andre i mine nye mål, hvilket motiverer mig til at blive ved og holde fast. Der er stadig dage, hvor det er langt hårdere for mig end andre, men der er også kun dage, hvor det er federe end det har været nogensinde før.
Jeg skal leve sundt og jeg skal træne hårdt. Jeg skal nå mine mål og jeg skal sætte nye.
Jeg skal sparkes i røven, og jeg er sikker på, at når jeg selv løber tør for ideer til hvad der skal ske, så skal jeg tilbage til Birgitte, og sparkes i gang med nogle nye!

Som noget helt nyt begynder vi i Performance Gym Aarhus at tilbyde Bootcamps med forskellige emner. I første omgang er der opsat 2 forskellige bootcamps for kvinder – Strong Girl og Fatloss bootcamps.

En bootcamp kommer til at bestå af en blanding af teori og praksis. Der vil hver gang være flere træninger og 2 fordrag om emnet. Du vil altså komme fra Bootcamps med ny viden til din træning og ny erfaring fra træningerne. Alle bootcamps bliverholdt i Performance Gym Aarhus efter lukketid, så centeret er kun for kursusdeltagerne og underviserne.

IMG_2291

Strong Girl Bootcamp – 2014
Strong Girl Bootcampen er et kursus for dig, der vil lære at maksimere din styrke gennem træning, kost og kosttilskud, og få styr på de basale løft inden for styrketræning og suppert øvelser dertil. “Strong is the new skinny” – og på dette kursus lærer du alle redskaberne til at blive stærk, og får styr på den korrekte teknik i træningen.

Vi træner sammen flere gange dagligt på begge kursusdage, gennemgår korrekt teknik i løftene og afprøver forskellige træningsmetoder. Der vil ligeledes blive gennemgået aktivering af ballemusklulaturen, da det udover at have en æstetisk betydning, også kan give dig større overall styrke i benøvelser ved korrekt aktivering. Det vil sige: stærke, veludviklede baller kan give dig større styrke – og vi vil lære dig alle hemmelighederne til at få det!

Vi gennemgår derudover også optimering af kost og kosttilskud i forbindelse med træningen, så du får den korrekte kost i forhold til at udvikle styrke uden at tage fedt på. Vi fortæller også om forskellige styrketræningsteknikker, strukturering af programmer mm. – alle værktøjer, du kan bruge på dig selv og eventuelle klienter.

Kurset løber over to dage og du får stillet aktuelle kosttilskud til rådighed i løbet af kurset.

Skærmbillede 2013-12-10 kl. 10.40.15

Datoer: 

15.-16. februar

26.-27. april

Sted: Performance Gym Aarhus, Karupvej 1, 8000
Tid: 16.15 – 21.00 begge dage
Pris: 1.500 kroner – 2.400 ved køb af to Bootcamps

Tilmelding: bml@performancegym.dk

Undervisere:
Birgitte Larsen

Casper Jespersen

Som mange af jer har set, har jeg og Casper været afsted på mentorship ved Body Development i Bath, England. Mentorship er en blanding imellem praktisk træning og undervisning – en fantastisk måde at lære tingene på, da man afprøver alt og selv mærker det på egen krop. Vi skal afsted flere gange næste år, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme afsted igen.
Jeg må indrømme, at jeg var meget spændt på at skulle afsted – det er en mandedominant verden og de er kendt for at køre folk hårdt derovre. Heldigvis var der 3 andre (meget seje) kvinder med, så jeg var heldigvis ikke den eneste kvinde!
Det, som slog mig ved dette mentorship var især, at der er mange flere aspekter i træning end det, vi ser til hverdag. Tom (ejer af Body Development) og hans undervisere har vist os flere veje og har plantet flere nye ideer.

De vigtigste ting, jeg har lært ved Body Development mentorship:

 • Man skal ikke undervurdere isometrisk træning 
 • Teknik før kilo
 • Vigtigheden af TUT (“time under tension” på musklen)
 • Al power kommer fra glutes, og de skal aktiveres korrekt 
 • Lav muskeltests på klienter, hvilket også øger deres kropsbevidsthed om, hvilken muskel de skal fyre
 • Koordination er noget vi skal træne mere med voksne klienter – kropsbevidsthed 
 • Hold træningen simpel 
 • Lav SMR ved starten af hver session, start med plantar fascia 
 • Lav conditioning 2-3 gange om ugen til fat loss, og pres dig selv hårdere end du før har gjort
 • Deaktiver/afspænd overaktive muskler iht muskeltests 
 • Hav et godt netværk omkring dig, som du kan sende folk videre til. Du skal gøre det, du brænder for og er god til. 
 • Brug udstrækning på den måde, som du synes virker bedst for din krop
 • Der er ingen der har stærke nok externe rotaterer i skulder. 
 • Varier din externe rotation med små vinkler, teres minor og infraspinatus aktiveres i hver sin vinkel af humurus (overarmsknoglen)
 • Du er god til den type træning, du øver

Image

Som noget helt nyt begynder vi i Performance Gym Aarhus at tilbyde Bootcamps med forskellige emner. I første omgang er der opsat 2 forskellige bootcamps for kvinder – Strong Girl og Fatloss bootcamps. Mere info om Strong Girl Bootcamp kommer senere.

En bootcamp kommer til at bestå af en blanding af teori og praksis. Der vil hver gang være 4 træninger og 2 fordrag om emnet. Du vil altså komme fra Bootcamps med ny viden til din træning og ny erfaring fra træningerne. Alle bootcamps bliver holdt i Performance Gym Aarhus efter lukketid, så centeret er kun for kursusdeltagerne og underviserne.

Image

Fatloss bootcamp – 2014
Fatloss-Bootcampen er et kursus for dig, der vil lære at maksimere fedtforbrænding gennem vægttræning, interval og kredsløbstræning, kost og kosttilskud.

Vi træner sammen to gange dagligt på begge kursusdage, så du får selv lov til at prøve af, hvordan det føles at træne flere gange dagligt og afprøver forskellige træningsmetoder.

Vi gennemgår optimering af kost og kosttilskud i forbindelse med træning. Derudover fortæller vi om forskellige vægttræningsteknikker, intervaltræning, supersets, giantsets mm. – alle værktøjer, du kan bruge på dig selv og eventuelle klienter.

Alle deltagere får lavet Biosignature målinger, og vi genenmgår, hvordan man skal optimere sin kost, træning og livsstil for et vedvarende, sundt vægttab. (læs mere om Biosignature her http://casperjespersen.com/2012/08/15/biosignature/)

Kurset løber over to dage og du får stillet aktuelle kosttilskud til rådighed i løbet af kurset.

Datoer: 

18-19. januar – Fatloss Bootcamp – UDSOLGT!

1-2. februar – Fatloss Bootcamp – UDSOLGT!

1-2. marts – Fatloss Bootcamp – UDSOLGT!

Pga den overvældende interesse, holder vi endnu en bootcamp i efteråret, hold jer opdateret for info.

Sted: Performance Gym Aarhus, Karupvej 1, 8000
Tid: 16.15 – 21.00 begge dage
Pris: 1.500 kroner – 2.400 ved køb af to Bootcamps

Tilmelding: bml@performancegym.dk

Undervisere:
Birgitte Larsen

Mette Lyngholm