Update på Line Ransby – Et års Bodytransformation

Line er uden tvivl en af de mest motiverede og dedikerede, jeg har arbejdet med det sidste års tid. Hun knokler i centeret til hver træning, passer sin kostplan til punkt og prikke – ja, hun er en sand inspiration. Her fortæller hun efter et års vejledning af mig:

Fortæl om dig selv. Hvorfor opsøgte du hjælp i Performance Gym / Birgitte Larsen?

Jeg hedder Line Ransby, 23 år gammel og herfra Århus. Jeg er uddannet social og sundhedshjælper, men skal begynde at læse HF nu. Jeg opsøgte Birgitte i juli sidste år, med henblik på at stille op i bikini til NC. Der gik dog ikke særlig lang tid, før jeg fandt ud af det skulle være bodyfitness. Personligt ligger det bedre til mig. Jeg havde fulgt en veninde til DM og det fangede mig rigtig meget. Det med at have et mål med min træning og at udfordre mig selv, tiltalte mig rigtig meget.

 

Line ved opstart

 

 2: Hvordan har det været at ændre kost og træning?

Det har været en stor oplevelse, med begge dele. Da jeg kom til Birgitte, var jeg så småt begyndt at styrketræne og træne efter split programmer. Men ellers havde jeg mest trænet en masse cardio (konditionstræning) og holdtræning. Jeg spiste sundt og varieret, men manglede en del protein og jeg skulle lære at spise MERE mad. Jeg valgte selv, under min ”bulk” at spise ekstra godt til (Line skulle tage muskelmasse på). Jeg var simpelthen bange for, at jeg ikke ville nå at få nok muskelmasse på. Jeg var et lille nips, men jeg gik fra 52kg til 61kg under min bulk. Det var meget grænseoverskridende, især for mig. Jeg har en fortid med mig, som jeg også fortalte Birgitte, da jeg opsøgte hende. Jeg mente, det var relevant for hende at vide, som min træner op til konkurrencen. Jeg har kæmpet med anoreksi fra jeg var 16år og 4år frem. Jeg har levet som mange andre på min alder, jeg har stadig gået i byen og festet min del. Men det bremsede selvfølgelig også mange ting for mig, og gjorde at jeg i perioder var indlagt og under behandling. Da jeg opsøgte Birgitte, var jeg ’rask’. Det vil sige, jeg havde været normalvægtig i længere tid, og jeg følte mig klar. Folk har mange meninger om spiseforstyrrelser, hvad det er og hvem der får det, og det er et tabu emne. Især indenfor denne sport. Men nu vælger jeg ærligt at fortælle om min bagage. Det er meget grænseoverskridende, men det er også en del af min rejse.

Et års forandring

 3: Har du opnået de resultater du forventede?

Ja, og mere til. Jeg har lært rigtig meget om mig selv, kostmæssigt og træningsmæssigt. Jeg har lært mange flere måder at træne på: TRX, On the minut og ABC. Jeg har også brugt Trigger Point en del, især fordi jeg døjer med et dumt knæ og skulder. Jeg syntes, det er spændende og motiverende at få prøvet en masse forskelligt af, og det sørger Birgitte altid for ;). Men det er svært at sige ”hvad jeg havde forventet” for mit mål er at komme på scenen til september, hvilket jeg gør. Men jeg vidste ærligt ikke helt, hvad jeg gik ind til, det tror jeg ikke man ved, før man har prøvet det på egen krop. Men Birgitte gjorde alt hvad hun kunne, for at forberede mig på det, og hun har været helt ærlig fra starten af. Hun troede på mig fra dag 1 af, og det har betydet så meget.

Kropshævninger var et stort mål at nå - nu fyrer hun mange af!

 4: Har du opnået andre resultater end de træningsrelaterede? (Energi, humør, selvtillid, bedre søvn…)

Jeg opnået en bedre energi og sov bedre om natten under min bulk. Men under min diæt, har nogle nætter været svære for mig, rastløshed og uro har meldt sig. Men jeg har lært, hvad der virker for mig, så jeg ikke stresser mig selv for meget. Jeg har lært sige fra og tage den ”Line tid” der skal til. Det er man tvunget til på en diæt. Derudover har jeg opnået et meget bedre selvværd. Jeg fundet en større tro på mig selv, som har givet mig mod til at gøre andre ting, med fx uddannelse osv. Jeg har fundet mere ro i mig selv, og jeg har lært at mærke mig selv og min krop. Det er store ord, men det er hvad denne ”rejse” har givet mig. Man skal ikke undervurdere sig selv, og jo – nogle gange skal man bare kaste sig ud i det 😉

 5: Kan du fortælle om din oplevelse med Team Performance Gym Aarhus og forløbet op imod din første konkurrence?

Det har givet mig en stor tryghed og motivation at være en del af teamet. Vi er rigtig gode til at være der for hinanden og hjælpe hinanden. Derudover har jeg fået nogle gode nye venner og veninder. Det er rart at have nogen tæt på, som man kan snakke med om de dårlige og gode dage, vi kan sætte os ind i hinandens situationer, selvom det er forskelligt, hvordan man har det på diæt. Derudover er vi også rigtig gode til at rose hinanden for hinandens fremskridt.

 6: Hvad skal der ske fremover med din kost & træning?

Lige nu er der en måned til konkurrence dagen. Så ALT mit fokus ligger der. Men selvfølgelig har jeg dannet mig tanker om, hvad jeg gerne vil efter NC. Jeg vil gerne bygge mere kvalitetsmasse på, men jeg vil ikke køre min bulk på samme måde igen. Denne gang køre jeg den mere lean. Jeg har lidt tanker om at lege mere med kropshævninger og yoga også. Men en ting af gangen. Mine tanker om at stille op igen, kan jeg ikke sige 100% noget om, før efter NC. Men som jeg har det nu, har jeg kun fået mere blod på tanden og jeg har haft en rigtig positiv, lærerig og spændende oplevelse igennem hele mit forløb hertil. Mit samarbejde med Birgitte skal forsætte, hun kender mig og min krop så godt nu, og jeg føler mig 110% tryg i hendes hænder. Efter NC skal jeg tilbage på en kostplan igen. Så jeg stille og roligt kan øge i vægt. Jeg er helt afklaret med, at selvom jeg lige nu står i mit livs bedste form og er vild med det, er det ikke sundt for min krop at ligge her. Det er en konkurrence form! Jeg glæder mig til scenen, og ikke ”bare” til det her er overstået. Men jeg glæder mig også, til at kunne give lidt slip igen og få fokus på min skole, mine veninder og familie.

Skriv et svar

required