Kan din træning stå i vejen for en graviditet?

Jeg er stor fortaler for hård træning og tunge vægte. Men der er visse tidspunkter i ens liv, hvor det ikke kan være så hensigtsmæssigt at fyre den af i træningscenteret mange timer om ugen.

Et af de tidspunkter er når du prøver at blive gravid.

Træning og fertilitet

”Det har overrasket os, at selv relativt få timers hård motion om ugen nedsætter fertiliteten. Der er ifølge undersøgelsen en klar negativ sammenhæng mellem, hvor lang tid normalvægtige kvinder bruger på hård fysisk aktivitet om ugen, og hvor hurtigt de bliver gravide. Jo flere motionstimer, jo længere tog det generelt at blive gravid”, udtaler seniorforsker ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital Ellen M. Mikkelsen.”

Overvægt og træning for fertilitet

Dette gælder altså for kvinder, der er normalvægtige. Modsat er det altså for kvinder, der har et BMI på over 25, hvor motion derimod fremmer fertiliteten.

”Vi ved fra andre undersøgelser, at kvinder med et BMI-tal over 25 generelt har nedsat fertilitet. Det ser dog ud til, at negative konsekvenser af overvægt opvejes af fysisk aktivitet, for kvinderne i denne gruppe blev hurtigere gravide, hvis de dyrkede motion, uanset om det var hård eller moderat motion, og uanset om det var få eller mange timer om ugen”.

Læs mere her:
http://health.medarbejdere.au.dk/organisation/nyheder-og-arrangementer/nyhedsarkiv/nyhed/artikel/for-meget-motion-kan-udsaette-graviditet/ 

Fertility and Sterility “A prospective cohort study of physical activity and time to pregnancy”.